U bent hier

Home » Nieuws

50 jaar zonnewende

Zonnewende wordt 50

Voor wie het nog niet opgevangen had:

Zonnewende wordt in 2012 50 jaar en daar willen we toch even bij stilstaan!

Op donderdag 6 september zetten we de toon met een academische zitting die plaatsvindt in het Landhuis. Het is onze bedoeling om Zonnewende voor te stellen als een professionele, dynamische, toekomstgerichte en inspirerende organisatie. Genodigden zullen kunnen proeven van de kracht van verbondenheid via authentieke getuigenissen van ex-bewoners en doorheen de uiteenzetting van Prof. Johan Deklerck. Het geheel wordt opgeluisterd door accordeoniste Rebecca Stradiot die de verbinding maakt met muziek en poëzie. Ter afronding voorzien we een feestelijke receptie.

Op zaterdag 8 september om 11u wordt ons nieuw multifunctioneel sportterrein geopend in aanwezigheid van de sponsors. Bij een aperitiefconcert klinken we op deze aanwinst voor Zonnewende.

Vanaf 12u start het tuinfeest, waar we onze deuren wijd open zetten voor een breed publiek: huidige bewoners en hun context, ex-bewoners, alle personeel van het OCMW, ex-personeel en stagiairs, de buren, onthaal- en pleeggezinnen, leveranciers, zorgboeren, sponsors, ... kortom voor alle sympathisanten.  

Volwassenen krijgen voor de prijs van € 10 een sprankelende cava, een halve kip met frietjes, sla, tomaat en een drankje naar keuze. Voor kinderen staan eveneens kip met frietjes en een drankje op het menu. Zij krijgen ook een zakje chips.

Er is doorlopend gratis animatie voorzien. Een greep uit de vele mogelijkheden: een springkasteel, een trampoline, grime, een heuse moto-run, gamen op groot scherm, een hang- en danstent voor jongeren.

Voor wie nog twijfelt, kan een lekkere pannenkoek van het Beauvoords Bakhuis met een pittige koffie de doorslag geven. Of kiest u liever voor een hot dog in de late namiddag?

Om praktische redenen vragen we u om vooraf in te schrijven. Dit kan vanaf vandaag met het online invulformulier. Wie niet kan aansluiten voor het etentje, is - ook zonder inschrijving - van harte welkom voor een aperitiefje vanaf 12u of een kopje koffie in de namiddag.

Graag tot op het tuinfeest!